top of page
.

ЕНЕРГИЈА НА ИДНИНАТА

`

ФОТОВОЛТАИЧНИ МОДУЛИ СО ВРВНИ ПЕРФОРМАНСИ

 

МИКРОИНВЕРТОР И СТРИНГ ИНВЕРТОР СИСТЕМИ

 

ИЗГОТВУВАЊЕ НА ПРОЕКТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

 

 

РОБОТСКО ЧИСТЕЊЕ НА ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАНЕЛИ

       Ecotip Green Energy е вистинскиот избор            за вас и вашата компанија

Ecotip green energy е вашиот специјалист за соларна енергија! За нашите ценети клиенти нудиме првокласно портфолио на соларни модули, инвертори,  системи и услуги за монтажа и инсталација, опрема и сервис за соларните системи како и автоматизирано роботско чистење на панелите.

 

Стручен тим на Ecotip green energy за вас може да ја подготви потребната техничка документација и неопходните елаборати, но и да ви ги даде сите неопходни информации за реализирање на проектот.

 Ecotip Green Energy не само што ви обезбедува целосна логистика и поддршка за соларниот систем што ќе го инсталирате, туку и секаков друг вид на помош што би можела да ви биде потребна за системот, во секое време.

Со тоа, во Ecotip Green Energy добивате партнер кој ќе биде со вас во декадите на користење на фотоволтаичниот систем.

ФОТОВОЛТАИЧНИ МОДУЛИ

sOLARNI PANELI.jpg

Нашите PV модули се дизајнирани да обезбедат сигурно и ефикасно производство на енергија, помагајќи ви да заштедите пари на сметките за енергија.

Во фотоволтаичните модули е вградена најнова технологија, обезбедувајќи високи перформанси дури и при услови на слаба осветленост. Конструирани се да издржат сурови временски услови, а според гарантниот рок што го даваме, можете да бидете сигурни во нивната издржливост и долговечност.

Лесни се за инсталирање и бараат минимално одржување, што ги прави совршен избор за станбени, комерцијални и индустриски објекти.

МИКРОИНВЕРТОР

ТЕХНОЛОГИЈА

mikro-inverto.png

Зависно од начинот на претварање на електричната струја од еднонасочна во наизменична, нудиме две технолошки изведби на системите. Една од нив е микроинвертор технологијата.

Кај МИКРОИНВЕРТОР технологијата, секој модул е автономен и претставува засебна, мала елктрана. Секој модул поседува свој микроинвертор со што претварањето на ел. енергија од еднонасочна во наизменична, се случува локално. Вкупните перформанси на системор се збир од сите излезни моќности на микроинверторите.

СТРИНГ ИНВЕРТОР ТЕХНОЛОГИЈА

solis-solar-inverters.png

Инверторот го претвора еднонасочниот напон во наизменичен. Во повеќето случаи, влезниот DC напон е обично помал додека излезниот AC е еднаков на напонот за напојување на мрежата.

Постојат различни типови на инвертери врз основа на обликот на преклопната бранова форма. Тие имаат различни конфигурации на колата, ефикасност, предности и недостатоци

Инверторот обезбедува наизменичен напон од изворот на еднонасочна енергија и е корисен за напојување на електрониката и електричната опрема кои работат на наизменилен напон.

 

https://www.solisinverters.com/global/inverter.html

 

ЧИСТЕЊЕ  и ОДРЖУВАЊЕ на ФОТОВОЛТАИЧНИ МОДУЛИ

QQQQQQ.jpg

Нашата понуда вклучува најсовремени роботски решенија за суво и водено чистење на фотоволтаични панели на земја и на покрив. Чистењето е ефикасно, брзо, сигурно и еколошко. Со роботот SolarCleano F1, гарантираме дека вашите соларни системи ќе работат со врвни перформанси и ќе го максимизираат вашиот поврат на инвестицијата. Дозволете ни да ви помогнеме да ги постигнете вашите цели за обновлива енергија со нашите иновативни решенија за чистење“.

ПРОЕКТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Document.jpg

Експертите од нашиот тим, за вас ќе ја изработат целата проектна документација како и елаборатите, и ќе ви помогнат при завршување на сите законски процедури, се со цел побрзо и поедноставно да стигнете до реализација на вашиот проект.

Доколку имате какви било прашања или дилеми во однос на обезбедување на потребната документација, јавете се на 2 3176 920 или пишете на info@ecotip.com.mk и консултирајте се со некој од членовите на тимот на Екотип Грин Енерџи.   

 

bottom of page